Fantastic Friends met James en Oliver Phelps op 9 juli in première op HBO Max

4 juli 2022

De nieuwe zesdelige reisserie FANTASTIC FRIENDS gaat op 9 juli in première op HBO Max.

James en Oliver Phelps, bekend van de Harry Potter-films, reizen de wereld rond om met hun betoverende vrienden buitengewone landen te bezoeken.

Deze zesdelige serie die gepresenteerd wordt door James en Oliver Phelps — beter bekend als de ondeugende Weasley-tweelingbroers uit de Harry Potter-films — gaat op 9 juli in première op HBO Max. Saint Lucia, IJsland, Dubai, Polen, Oostenrijk en Ierland zijn de magische bestemmingen die we door de ogen van James en Oliver zullen zien.

Het door Dash Pictures geproduceerde FANTASTIC FRIENDS is deels een avontuurlijke reisserie, deels een met tovenarij besprenkelde challenge show en deels een serie over vriendschap. Productie en regie zijn in handen van de voor een Emmy Award genomineerde filmmaker Daniel Sharp (Vikings: The Rise and Fall; Disasters Engineered; Top Gear America), en in elke aflevering reizen de gebroeders Phelps naar een bestemming om daar één van hun beroemde vrienden te ontmoeten, die vervolgens als reisleider optreedt. Deze vrienden zijn onder meer hun Harry Potter co-sterren Evanna Lynch (Luna Lovegood), Bonnie Wright (Ginny Weasley) en Luke Youngblood (Lee Jordan) waarmee ze terugblikken op de jaren dat ze samen doorbrachten op de set. Daarnaast gaan ook Maisie Williams van Game of Thrones, Sophie Skelton van Outlander en Haley Joel Osment uit The Sixth Sense mee op reis. De actie verplaatst zich van IJsland naar Ierland, en van Saint Lucia naar Dubai, terwijl de tweelingbroers hun horizon verbreden en nieuwe werelden ontdekken, waarbij ze ook enkele tovenarij-gerelateerde challenges en wedstrijden aangaan.

Daniel Sharp zegt: “Het was geweldig om weer te kunnen reizen en om deze leuke, spannende en innovatieve serie te maken. Het was echt een genoegen om hierbij vergezeld te worden door James en Oliver, die niet alleen in de serie te zien zijn maar ook keihard werkten als uitvoerend producenten, die zelf met gasten aankwamen.”

Op elke bestemming treedt een gast op als reisleider, die de broers en de kijkers de hoogtepunten laat zien terwijl ze ook wedstrijden en challenges aangaan. Elke aflevering zit vol met commotie en risico’s, maar ook met warmte en vriendschap.

Uitvoerend producenten van FANTASTIC FRIENDS zijn James Phelps, Oliver Phelps, Martin Blencowe en Daniel Sharp.

Over HBO Max

HBO Max™ is een direct-to-consumer streamingdienst van Warner Bros. Discovery, met entertainment van uitmuntende kwaliteit. HBO Max biedt een groot scala aan verhalen voor alle doelgroepen van iconische merken als HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies en meer. Het platform werd in mei 2020 in de Verenigde Staten gelanceerd en introduceerde een jaar later een lager geprijsde, met advertenties ondersteunde versie. In juni 2021 begon HBO Max met het uitbreiden naar andere landen. In deze periode lanceerde de dienst in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, gevolgd door Europese lanceringen in Scandinavië, Spanje, Portugal, Centraal Europa en Nederland. HBO Max is nu beschikbaar in 61 landen. 

Over Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) is een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf dat ’s werelds meest brede en complete portfolio van content en merken ontwikkelt en distribueert voor televisie, film en streaming. Beschikbaar in meer dan 220 landen en 50 talen, inspireert, informeert en entertaint Warner Bros. Discovery een wereldwijd publiek met unieke merken en producten waaronder: Discovery Channel, discovery+, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies en meer. Ga voor meer informatie naar www.wbd.com.

Over Dash Pictures

Dash Pictures is een tweemaal voor een Emmy® genomineerd productiebedrijf dat gespecialiseerd is in unscripted series en films. Door de jaren heen hebben ze content ontwikkeld en geproduceerd voor distributeurs, streamingdiensten en tv-zenders, waaronder Discovery Channel, Science Channel, National Geographic, BBC, ITV, Channel 4, A+E, NTV en vele anderen. Dash Pictures heeft naast Vikings: Rise and Fall ook nog wetenschappelijke en technische series als Plane Crash: Recreated en Deadly Engineering gemaakt, en ook reisprogramma’s als Ray Winstone’s Sicily, Adventure or Luxury, en FANTASTIC FRIENDS, met castleden van de Harry Potter-films.

Voor meer details: www.dashpictures.com

Contactpersonen

Carien Vugteveen

PR Manager

Website